Albanianization in Macedonia

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts
 • George S.
  Senior Member
  • Aug 2009
  • 10116

  even the donkey wears albanian flags.The biggest donkey is us we need the biggest wake up call there is that the albanians are taking us over.No use pretending otherwise.
  "Ido not want an uprising of people that would leave me at the first failure, I want revolution with citizens able to bear all the temptations to a prolonged struggle, what, because of the fierce political conditions, will be our guide or cattle to the slaughterhouse"
  GOTSE DELCEV

  Comment

  • MKPrilep
   Member
   • Mar 2009
   • 284

   Ušte pred da počnat utrešnite razgovori, opštinata Struga veḱe denes se iskaža kako i na koJa strana ḱe deJstvuva. Opštinata deneska podnela baranje do sudot za vospostavuvanje privremena merka za rešenieto za gradba na crkvata vo seloto Oktisi dodeka se naJde rešenie za problemot za da se smirat strastite meǵu žitelite vo seloto od hristiJanska i muslimanska veroispoved. Rokot na važenje na aktuelnoto rešenie za izgradba e 30 septemvri.

   „Jas, kako parohiski sveštenik, na doverenata mi parohiJa, Javno i pri čista svest odbivam kakva bilo sredba so gradonačalnikot na Opština Struga, a voedno gi povikuvam i členovite na Crkovniot odbor da go napravat istoto. Isto taka, apeliram do instituciite na Republika MakedoniJa da gi prezemat svoite obvrski, vo zaštita na zakonitosta i vospostavuvanje na praven poredok za site graǵani na ovaa zemJa, koJa što se vika Republika MakedoniJa“ , napiša na svoJot feJsbuk-profil sveštenikot Zoran.

   Comment

   • lavce pelagonski
    Senior Member
    • Nov 2009
    • 1993

    Слободна Далмација:Голема Албанија е американски проект
    Американскиот проект за голема Албанија се реализира со бомбардирањето на Србија во 1999 година, Охридскиот рамковен договор во Македонија и остамостојувањето на Косово, пишува Слободна Далмација
    САД со години припремаат проект за вистинска голема Албанија, кој според некои најави би можел да се реализира веќе оваа година, пишува весникот и напоменува дека југоистокот на Европа е најкраткиот транзитен пат меѓу западна Европа и полињата богати со нафта и плин во средна Азија, што е дел од нова голема геополитичка игра.

    Весникот потсетува на изјавата на директорот на Институтот за регионални прогнози и советник на тројца албански премиери, Коче Данаја, кој истакна дека уште оваа година преку мирен пат би требало да биде формирана нова албанска држава која би ги обединила сите албански територии. Оттаму потсетуваат и на изјавата на албанскиот премиер Сали Бериша, дека обединувањето на сите албански територии е незапирливо. Слободна Далмација пишува дека додека некои аналитичари тврдат дека новата албанска држава е реален проект кој кај некои буди страв и може да донесе нови тензии, други наведуваат дека изјавите на Бериша целосно погрешно се интерпретирани.

    -Американскиот проект на создавање голема Албанија полека, со дипломатски и воени средства се остварува веќе долги години наназад. Постои историја на американското ангажирање во регионот, но кога станува збор за овој проект, треба да се потсети на неколку клучни точки. Тоа е американското НАТО бомбардирање на Србија во 1999 година, по што НАТО на Косово распореди 50 илјади вооружени војници- пишува весникот.

    Тука се истакнува и Охридскиот рамковен договор, проект на САД со кој е започнат процесот на политичко реформирање на Македонија, низ уставни измени и усвојување на низа нови закони кои осигурале значително поголеми права за македонските Албанци. Третата клучна точка е американската поддршка за независност на Црна Гора и Косово со што Србија е ослабена, направена е нејзина декомпозиција и со тоа е воспоставена регионална рамнотежа.

    -Американската политика со овој воено дипломатски ангажман, го подготви проектот голема Албанија. Токму Косово како нова држава создадена со употреба на политички инструменти,е вистински показател за ова-изјавила за весникот политикологот д-р Јадранка Половиќ.

    Таа за весникот додава и дека не очекува немири во овој дел од Балканот.
    -Водачите на албанското национално движење овие денови изјавуваат дека САД и Русија договориле прекројување на границите на начин што Прешево, Косово, верувам и дел од Македонија и Црна Гора, ќе се најдат во рамки на голема Албанија-нагласува Половиќ.
    I think the caption for this should be "Nananana we're going to get Greater Albania and you cant stop us"
    Стравот на Атина од овој Македонец одел до таму што го нарекле „Страшниот Чакаларов“ „гркоубиец“ и „крвожеден комитаџија“.

    „Ако знам дека тука тече една капка грчка крв, јас сега би ја отсекол целата рака и би ја фрлил в море.“ Васил Чакаларов

    Comment

    • George S.
     Senior Member
     • Aug 2009
     • 10116

     why let them take our country from under ou feet?
     "Ido not want an uprising of people that would leave me at the first failure, I want revolution with citizens able to bear all the temptations to a prolonged struggle, what, because of the fierce political conditions, will be our guide or cattle to the slaughterhouse"
     GOTSE DELCEV

     Comment

     • Risto the Great
      Senior Member
      • Sep 2008
      • 15660

      DUI wants more Albanian language in parliament      Skopje. The Democratic Union for Integration (DUI) of Ali Ahmeti wants Albanian equally used as an official language in the parliament alongside Macedonian, the Macedonian Dnevnik daily writes.

      According to the newspaper the DUI considers the possibility whether to table a proposal about the authentic interpretation of the languages law or to include the issue in the talks of the group for fulfilling the recommendations of the report on the 24 December incidents.

      According to the deputy parliament speaker Suzana Saliu the changes to the parliament’s rules are an opportunity for the DUI to raise the issue.
      Ali Ahmeti’s party insists on the possibility to hold parliamentary meetings also in Albanian.
      Fair enough, they are the majority.
      Risto the Great
      MACEDONIA:ANHEDONIA
      "Holding my breath for the revolution."

      Hey, I wrote a bestseller. Check it out: www.ren-shen.com

      Comment

      • Soldier of Macedon
       Senior Member
       • Sep 2008
       • 13675

       That will be yet another step closer to the segregation of Macedonia, and thus should never be allowed. But in a DPNE (or SDS) led government anything is possible, especially when the Macedonian populace doesn't raise genuine concern against their treachery.
       In the name of the blood and the sun, the dagger and the gun, Christ protect this soldier, a lion and a Macedonian.

       Comment

       • MKPrilep
        Member
        • Mar 2009
        • 284

        Kosovo i Albanija se formirat protiv Makedonija.
        Kosovskiot premier Hašim Tači zboruvaše deneska za poziciJata na Albancite nadvor od AlbaniJa i od Kosovo. ToJ im čestitaše na albanskite političari od Preševskata dolina za započnatiot diJalog so Belgrad i gi povika liderite na Albancite vo MakedoniJa da rabotat poveḱe za nivnite prava, Javi Alsat TV. Spored Tači, 3% od Srbite vo Kosovo uživaat poveḱe prava od 35% Albanci vo MakedoniJa, poradi što albanskoto rakovodstvo vo MakedoniJa treba da se angažira za podobruvanje na situaciJata. Premierot na AlbaniJa, Edi Rama, smeta deka slučaJot na Albancite vo MakedoniJa e zagrižuvački, poradi nesproveduvanje na postignatite dogovori. "Vistina e deka Kosovo se pokaža mnogu afirmativno i 3% Srbi vo Kosovo uživaat poveḱe prava od 35% Albanci vo MakedoniJa. No, toa e prašanje za koe samoto albansko rakovodstvo vo MakedoniJa treba da donese odluki što se odnesuva do nivnata integraciska idnina tamu i nivnata položba", reče kosovskiot premier Tači. “Našata podgotvenost, tolku kolku što se odnesuva do regionalnata sorabotka, se odnesuva i na založbite i zaedničkata rabota na AlbaniJa i Kosovo za realiziranje na edna mnogu Jasna politika koJa se odnesuva na pravata na Albancite vo regionot. Prioritet vo ovoJ kontekst se pravata na Albancite vo MakedoniJa, ne samo poradi broJnosta na Albancite tamu. Jas mislam deka priodot što treba da go ima državata kon našeto novo poglavJe ni nametnuva da bideme pokraJ Albancite kade i da se naoǵaat, bez da gi broime kolku se. Kako promotori što se dlaboko angažirani za mirot i stabilnosta vo regionot, nie sme sosema svesni za integritetot na egzistenciJata i sme celosno zainteresirani za napredokot na MakedoniJa koJa kako osnova go ima balansot i odnosite meǵu albanskiot narod i makedonskiot. No, slučaJot na Albancite vo MakedoniJa e zagrižuvački, osobeno poradi nesproveduvanje na postignatite dogovori so posredništvo na našite meǵunarodni partneri ili poradi nefunkcioniranjeto na mehanizmite koi proizleguvaat od tie dogovori“, reče premierot na AlbaniJa, Edi Rama, prenese Alsat TV.

        Comment

        • George S.
         Senior Member
         • Aug 2009
         • 10116

         i just heard shocking news on radio.The albanians who are born overseas to albanians are being secretly registered as albanians born in macedonia..They are registered & they are voting & the ohrid agreeement is applied in someof the places they say they were born whereas those villages place that belong to macedona have had zero macedonian babies registered trully shocking news.
         "Ido not want an uprising of people that would leave me at the first failure, I want revolution with citizens able to bear all the temptations to a prolonged struggle, what, because of the fierce political conditions, will be our guide or cattle to the slaughterhouse"
         GOTSE DELCEV

         Comment

         • lavce pelagonski
          Senior Member
          • Nov 2009
          • 1993

          Моја Македонијо:
          Нема Европска Унија и НАТО со ликовите на Реџеп Митровица, премиер на фашистичката влада на Албанија и Али Риза Уљќинаку, на втората слика!.
          Има ли ден без скандал?

          Стравот на Атина од овој Македонец одел до таму што го нарекле „Страшниот Чакаларов“ „гркоубиец“ и „крвожеден комитаџија“.

          „Ако знам дека тука тече една капка грчка крв, јас сега би ја отсекол целата рака и би ја фрлил в море.“ Васил Чакаларов

          Comment

          • makedonche
           Senior Member
           • Oct 2008
           • 3242

           Originally posted by lavce pelagonski View Post
           Моја Македонијо:
           Нема Европска Унија и НАТО со ликовите на Реџеп Митровица, премиер на фашистичката влада на Албанија и Али Риза Уљќинаку, на втората слика!.
           Има ли ден без скандал?

           Lavce
           The only positive to this is the burning of the targets into the Macedonians memory!
           On Delchev's sarcophagus you can read the following inscription: "We swear the future generations to bury these sacred bones in the capital of Independent Macedonia. August 1923 Illinden"

           Comment

           • Risto the Great
            Senior Member
            • Sep 2008
            • 15660

            Well, the only positive is that I am unlikely to ever see them.
            Risto the Great
            MACEDONIA:ANHEDONIA
            "Holding my breath for the revolution."

            Hey, I wrote a bestseller. Check it out: www.ren-shen.com

            Comment

            • makedonche
             Senior Member
             • Oct 2008
             • 3242

             Originally posted by Risto the Great View Post
             Well, the only positive is that I am unlikely to ever see them.
             RTG
             Indeed, probably myself as well, unless it's through crosshairs!
             On Delchev's sarcophagus you can read the following inscription: "We swear the future generations to bury these sacred bones in the capital of Independent Macedonia. August 1923 Illinden"

             Comment

             • MKPrilep
              Member
              • Mar 2009
              • 284

              Here is new the mosque in struga next to the mac. church and
              cemetery.
              Comment

              • Risto the Great
               Senior Member
               • Sep 2008
               • 15660

               They are mocking the Christians.
               We are back in Ottoman times folks.
               Risto the Great
               MACEDONIA:ANHEDONIA
               "Holding my breath for the revolution."

               Hey, I wrote a bestseller. Check it out: www.ren-shen.com

               Comment

               Working...
               X