View Single Post
Old 11-01-2010, 07:37 PM   #1
Bratot
Senior Member
 
Bratot's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 2,855
Bratot is on a distinguished road
Exclamation Oxford PhD Bechev exposed on facebook

After couple of anti-Macedonian articles and his recent publication which was wide supported by some media houses:

http://www.novamakedonija.mk/NewsDet...tIzdanie=22112

http://www.a1.com.mk/vesti/default.aspx?vestID=129034

http://novamakedonija.com.mk/NewsDet...tIzdanie=22116

http://www.novamakedonija.com.mk/New...tIzdanie=22114

http://daily.mk/cluster/0ccbbb8747d2...5229bddd9b2413

the clown Bechev who is misusing his academic title to propagate Bulgarian lies, like in the "bad cop, good cop" scenario with Bozhidar Dimitrov, failed to support his title in debate with a Macedonian member of Facebook and discredited the institution of Oxford with his obvious biased view politically colored:

Според тоа човек не треба ни да го отвори овој т.н. “историски речник на РМ” за да разбере за какво “дело” се работи. И да не се лажеме, целта на Бечев е дрско да ја искористи својата титула на “докторант од Оксфорд” за да по којзнае којпат ја протне и се обиде на светот да и ја претстави бугарската национал-шовинистичка слика за Македонија и Македонците, притоа заборавајќи дека научниот и личен интегритет и кредибилитет не се зададени еднаш засекогаш со добивањето на некаква си титула па макар и од престижна образовна институција, туку се потврдуваат или губат со секое ново напишано дело што подлежи на ригорозна и понекогаш навидум сурова критика пред се од колегите, но и од пошироката јавност.

Но да видиме и прочитаме како се однесува и што всушност мисли господинот Бечев за нас Македонците и за некои од нашите најсветли личности од неодамнешното минато, чија јасна Македонска национална свест не може да се извалка или промени па макар и стотици “докторанти од Оксфорд” катаден да се обидуваат да го сторат тоа. Еве една кратка “полемика” што открива многу за вистинскиот карактер на господинот Бечев и некој Македонец ‘Sveti Pavle’ на интернет социјалната мрежа Facebook.

for the whole text:

http://macedonianspark.com/mk/vesti/...licen-facebook


Very soon English translation.
__________________
The purpose of the media is not to make you to think that the name must be changed, but to get you into debate - what name would suit us! - Bratot
Bratot is offline   Reply With Quote