Macedonian Humour

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• JPMKD
    replied
    Here's an attempt from a new member:

How can you tell that Pakistanis are both named by Macedonians and are very tough fighters?

Simple. Their name. When Alexander's army went into western india ( now partially Pakistan), the opposing fighters were very tough and had to take multiple hits to stay down.

This led some of the Macedonian soldiers to say " Pak ke stani?"

<Drops mic and waits for both applause and ridicule>

Leave a comment:

• DraganOfStip
    replied
    Се шета грчкиот претседател во Солун, гледа дечиња си играат на улица и ги прашува:
    – Деца, вие што сте по националност?
    Децата во еден глас одговараат.
    – Македонци!
    Претседателот:
    – Ама како Македонци, кога сте родени во Грција?
    Едно од децата:
    – Абе чичко, што се правиш удрен. Ако лав се роди во кочина, свиња ли е?!

Leave a comment:

• DraganOfStip
    replied

Leave a comment:

• DraganOfStip
    replied
    Зборат Грујо и Меркел на телефон:
    Меркел: Како е кај вас?
    Грујо: Супер супер,инвестициски бум,невработеноста паѓа,на второ место сме у Дуинг Бизниз,економијата цвета,лидери сме по се,народо е презадоволен.Кај вас како?
    Меркел: Те најделе вода на Марс па ќе го колонизираме и на секој Германец му даваме гратис летачка чинија и плац тамо.
    Грујо: Хехе, зафркаваш се со мене,а?
    Меркел: Па ти прв почна де

Leave a comment:

• George S.
    replied
    Add a couple of hahas from me too.

Leave a comment:

• makedonche
    replied
    Originally posted by DedoAleko View Post
    Седат два грка во авион, до прозорецот и на средното седиште. Доаѓа Цветко, седнува до нив, се раскомотува и ги соблекува чевлите. гркот до прозорецот вели:
    - Мислам дека ќе одам по кока-кола.
    На тоа Цветко му вели:
    - Братче, да не се провлекуваш, јас ќе ти донесам.
    И додека бил отсутен, едниот грк му плукнал во чевелот. По пет минути, истата сцена, само со вториот грк и со другиот чевел. Слетува авионот, Цветко ги облекува чевлите, се намуртува и вели:
    - До кога, бре, оваа омраза, нетрпеливост, плукање во чевлите, мочање во кока - кола и слично!?
    Dedo
    HAHAHAHAHAHAHAHAHAH!!!!!!! Arno mu napraei!

Leave a comment:

• DedoAleko
    replied
    Седат два грка во авион, до прозорецот и на средното седиште. Доаѓа Цветко, седнува до нив, се раскомотува и ги соблекува чевлите. гркот до прозорецот вели:
    - Мислам дека ќе одам по кока-кола.
    На тоа Цветко му вели:
    - Братче, да не се провлекуваш, јас ќе ти донесам.
    И додека бил отсутен, едниот грк му плукнал во чевелот. По пет минути, истата сцена, само со вториот грк и со другиот чевел. Слетува авионот, Цветко ги облекува чевлите, се намуртува и вели:
    - До кога, бре, оваа омраза, нетрпеливост, плукање во чевлите, мочање во кока - кола и слично!?

Leave a comment:

• DedoAleko
    replied

Leave a comment:

• Risto the Great
    replied
    My own social media

SIR: I haven't got a computer, but I was told about Facebook and Twitter and am trying to make friends outside Facebook and Twitter while applying the same principles.

Every day. I walk down the street and tell passers-by what I have eaten, how I feel, what I have done the night before and what I will do for the rest of the day. I give them pictures of my wife, my daughter, my dog and me gardening and on holiday, spending' time by the pool.
    I also listen to their conversations, tell them I like them and give them my opinion on every subject that interests me, whether it interests them or not.

And it works. I already have four people following me;

Two police officers
    A psychiatrist
    And a social worker

Leave a comment:

• DraganOfStip
    replied

Leave a comment:

• George S.
    replied
    VERY FUNNY da.hAHAhA.

Leave a comment:

• George S.
    replied
    very funny DA.HAHA

Leave a comment:

• DedoAleko
    replied
    Одат на полагање Струмичанец и Радовишанец.
    Радовишанецот прашува:
    - еј,псссс кој е одговорот на третото прашање.
    - Це бе.-вели струмичанецот
    - Це или бе?
    - А бе це.
    - уф мајката А,БЕ или ЦЕ? -збунето прашува Радовишанецот.
    На тоа се изнервирува Струмичанецот и му вели:
    - А бе це бе ееееее.

Leave a comment:

• DedoAleko
    replied

Leave a comment:

• DedoAleko
    replied
    Мажот се прибира од службено патување два дена порано. Гледа во ходникот, расфрлана облеката на жена му. Пред спалната гледа машка кошула и панталони, а вратата на спалната соба затворена. Се наведнува, погледнува низ клучалката и ја гледа жена си качена на еден билдер.
    – Зборувај ми! Кажи ми пак што ќе направиш ако мажот ми се врати и не фати? – Вреска таа.
    – Ќе му го скршам вратот! Ќе му удирам шлаканици додека не падне во несвест! Ќе го врзам со главата надолу за лустерот и ќе го претепам како боксерска вреќа!
    Мажот однадвор крева среден прст и тивко прошепотува:
    – Ќе ми се фатиш за к**, мајмун еден! Јас сум уште два дена на службено патување!

Leave a comment:

Working...
X