Пратеници Албанци од Македонија ставаат

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts
 • George S.
  Senior Member
  • Aug 2009
  • 10116

  Пратеници Албанци од Македонија ставаат

  Пратеници Албанци од Македонија ставаат потпис на петиција за Голема Албанија
  Објавено во: Македонија
  Автор: Фаланга
  Датум: 17 Август, 2013  Пратеници Албанци од македонскиот Парламент, деновиве се потпишуваат на петиција за Голема Албанија, предложена од Кочо Динај, директорот на албанскиот Инситут за регионални прогнози и основач на движењето Природна Албанија, дознава Дневник. Динај за весникот тврди дека граѓаните ќе бидат изненадени од тоа колку потписи ќе бидат собрани. -До 28 ноември годинава, ќе се изненадите колку многу потписи ќе бидат собрани за поддршка на идејата за обединување на Албанците на една територија во границите предвидени со акт од пред 100 години, за време на Собранието на Влора (Валона) во 28.11.1912 вели тој за Дневник. Според петицијата на Динај во рамките на Голема Албанија треба да влезат и територии од денешна Македонија.
  "Ido not want an uprising of people that would leave me at the first failure, I want revolution with citizens able to bear all the temptations to a prolonged struggle, what, because of the fierce political conditions, will be our guide or cattle to the slaughterhouse"
  GOTSE DELCEV
Working...
X