Многу интересна програма за македонско-а

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts
 • mango
  Member
  • Feb 2010
  • 142

  Многу интересна програма за македонско-а

  Им ја препорачувам на сите да ја гледат следната програма а со посебно внимание да ги слушнат изјавите на Виолета Петровска Бешка. Таа зборува за "незавршен конфликт" меѓу Македонците и Албанците и како за Македонците конфликтот е разбран како пораз а за Албанците е победа.

 • George S.
  Senior Member
  • Aug 2009
  • 10116

  #2
  the possibility of future conflict shouldn't be ruled out.For such a state exists with the albanians.they could start another war after all they got good armamnents hidden away from 2001 war.
  "Ido not want an uprising of people that would leave me at the first failure, I want revolution with citizens able to bear all the temptations to a prolonged struggle, what, because of the fierce political conditions, will be our guide or cattle to the slaughterhouse"
  GOTSE DELCEV

  Comment

  • ProMKD
   Member
   • Oct 2011
   • 367

   #3
   Манго, нешто не се отвара видеово, ме носи на главната страна? Те молам дај пак линк ако имаш.

   А ти Ѓорѓи, не туку ми читај на Македонски а ми пишуваш на англиски. Штом си способен да читаш. можеш и да пишуваш. Ако не си толку сигурен во пишувањето, полека полека ќе се научиш, ќе ти помагаме. Ако не се трудиш, цел живот ќе тропаш англиски.
   www.everythingmacedonia.com
   Support tourism to Macedonia!

   Comment

   • mango
    Member
    • Feb 2010
    • 142

    #4
    Originally posted by promkd View Post
    Манго, нешто не се отвара видеово, ме носи на главната страна? Те молам дај пак линк ако имаш.

    А ти Ѓорѓи, не туку ми читај на Македонски а ми пишуваш на англиски. Штом си способен да читаш. можеш и да пишуваш. Ако не си толку сигурен во пишувањето, полека полека ќе се научиш, ќе ти помагаме. Ако не се трудиш, цел живот ќе тропаш англиски.
    Тоа е програмата Вин-Вин од 15.03. Ќе мораш така да ја најдеш на истата веб страница.

    Comment

    • George S.
     Senior Member
     • Aug 2009
     • 10116

     #5
     have you heard of google translation you can always use that.
     "Ido not want an uprising of people that would leave me at the first failure, I want revolution with citizens able to bear all the temptations to a prolonged struggle, what, because of the fierce political conditions, will be our guide or cattle to the slaughterhouse"
     GOTSE DELCEV

     Comment

     • ProMKD
      Member
      • Oct 2011
      • 367

      #6
      Originally posted by george s. View Post
      have you heard of google translation you can always use that.
      Ти реков дека ако се потрудиш малце, ќе научиш подобро да пишуваш и зборуваш Македонски. Ако ти треба помош, ќе ти помогнеме. Ако си толку горд Македонец, што верувам дека си, тогаш ќе дадеш малце време и ќе го научиш својот мајчин јазик. Не се потпирај на некој си интернет речници.
      www.everythingmacedonia.com
      Support tourism to Macedonia!

      Comment

      Working...
      X