Macedonian Truth Forum

Macedonian Truth Forum (http://www.macedoniantruth.org/forum/index.php)
-   На Македонски (http://www.macedoniantruth.org/forum/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Dali Albancite se pod 20 procenti!? (http://www.macedoniantruth.org/forum/showthread.php?t=8393)

DedoAleko 11-23-2015 07:40 PM

Dali Albancite se pod 20 procenti!?
 
Link:
[URL="https://www.youtube.com/watch?v=8zzUA-RDu8A"]Vo Centar: Dali Albancite se pod 20 procenti?![/URL]

Vangelovski 11-23-2015 08:21 PM

Seriously, putting the topic aside, Eftov is one of the most annoying pricks I've ever seen. He really only likes the sound of his own voice. I don't think he's ever asked a question because he wants an answer, he asks questions purely for the sake of it. Rather than listening to the response and digging in deeper, he just keeps popping out random crap before the interviewee even has a chance to open his mouth.

mklion 11-24-2015 12:18 AM

The Albanians unfortunately are not below 20%. I have completed an analysis from the Macedonian state statistical publications from the following information I have realized that the percentage of the Albanians currently in Macedonia is hovering from a low of 22% to a high of 26%. This will give the Albanians a number of approximately 440-470000 citizens.

The good news however is that their numbers in the future will decrease due to emigration. Over the past 10 years A LOT of Albanians have emigrated abroad and their current TFR birth rate is at or below 2.1 in Macedonia at this time. Also in the larger Albanian dominated municipalities births are slowing down as the Albanians are becoming more industralized

DraganOfStip 11-24-2015 02:37 AM

[QUOTE=Vangelovski;163419]Seriously, putting the topic aside, Eftov is one of the most annoying pricks I've ever seen. He really only likes the sound of his own voice. I don't think he's ever asked a question because he wants an answer, he asks questions purely for the sake of it. Rather than listening to the response and digging in deeper, he just keeps popping out random crap before the interviewee even has a chance to open his mouth.[/QUOTE]

Треба да имаш челични живци да изгледаш до крај негова емисија.
Само меле цело време, гостите му се сведени на display only кукли пошто самио си го одговоре прашањето шо го поставе.
У една емисија гостино (мислам дека беше некој Бугарски функционер) едноставно стана и си излезе на сред емисија оти не можеше да се доискаже :44:

DedoAleko 11-24-2015 05:10 AM

Лично мислам дека емисијата е одлична. Пристапот на Ефтов го сфаќам како негов стил, пристап и начин да испровоцира реакција од соговорникот. Очигледно е дека тоа му успева во повеќе наврати и се надевам ќе продолжи со тоа.

[QUOTE=mklion;163420]The Albanians unfortunately are not below 20%. I have completed an analysis from the Macedonian state statistical publications from the following information I have realized that the percentage of the Albanians currently in Macedonia is hovering from a low of 22% to a high of 26%. This will give the Albanians a number of approximately 440-470000 citizens.

The good news however is that their numbers in the future will decrease due to emigration. Over the past 10 years A LOT of Albanians have emigrated abroad and their current TFR birth rate is at or below 2.1 in Macedonia at this time. Also in the larger Albanian dominated municipalities births are slowing down as the Albanians are becoming more industralized[/QUOTE]

mklion здраво-живо, кој си ти? Се надевам располагаш со некои факти да го потврдиш тврдењето дека бројот на албанците во Македонија се движи од 22% до 26% ?
Фактите и константациите за кои се зборуваше во дел од емисијата се изнесени од еминентниот Професор д-р Славе Ристески Експерт за Демографија, кој се занимава со оваа проблематика веќе 30 години. Како би рекле по нашки- Му нема рамен во Македонија на тема демографија![QUOTE=DraganOfStip;163421]Треба да имаш челични живци да изгледаш до крај негова емисија.
Само меле цело време, гостите му се сведени на display only кукли пошто самио си го одговоре прашањето шо го поставе.
У една емисија гостино (мислам дека беше некој Бугарски функционер) едноставно стана и си излезе на сред емисија оти не можеше да се доискаже :44:[/QUOTE]Драган тој некој" бугарски фукционер што Ефтов сакаше да го испровоцира е Божидар Димитров. Димитров е поранешен министер без ресор и службеник во Бугарските тајни служби, со главна задача ништење на се' што е Македонско.
Автор е и на книгата "The Ten Lies of Macedonism" каде се обидува да дескредитира се' што е македонско. Како Македонец треба подобро да ги знаеш душманите на Македонија.

DraganOfStip 11-24-2015 05:24 PM

[QUOTE=DedoAleko;163426]Драган тој некој" бугарски фукционер што Ефтов сакаше да го испровоцира е Божидар Димитров. Димитров е поранешен министер без ресор и службеник во Бугарските тајни служби, со главна задача ништење на се' што е Македонско.
Автор е и на книгата "The Ten Lies of Macedonism" каде се обидува да дескредитира се' што е македонско. Како Македонец треба подобро да ги знаеш душманите на Македонија.[/QUOTE]

Не се сеќавам точно кој беше,можеби е бил и он, крај краева најмалку е битно кој бил.
Туку веќе коа викаш гостин у емисија (без разлика кој) културно е коа му поставеш прашање да го оставеш да го одговоре у целост,нели?
Васко како унапред да има спремано неколку подпрашања и свои теории и тези, и кога и да сака другио да образложе нешто он го сече у корен и сам си го одговоре прашањето.
Епа која е поентата да викаш гостин ако не си спремен да го ислушаш?
Најискрено Васко како новинар го имам пратено од поодамна и беше човек на место,ако не и еден од најдобрите новинари (уште коа имаше независни новинари,а не СДСовски и ДПМНЕовски потрчковци и пропагандисти како шо е случај со најголем дел самонаречени новинари сега).
Ама со тек на време (дали почна да снемува теми или не знам) се повеќе почна да забегува по некакви теории на заговор и почна да праве емисии буквално за се шо му текне.
Типчето може комотно да креира македонски верзии на "Зона на самракот".
Тука веќе губе секаков кредибилитет кај мене.
Шо викат, "само Чак Норис успеал да заврше реченица у интервју со Васко Ефтов" :lol:

Vangelovski 11-24-2015 06:49 PM

[quote=draganofstip;163421]Треба да имаш челични живци да изгледаш до крај негова емисија.
Само меле цело време, гостите му се сведени на display only кукли пошто самио си го одговоре прашањето шо го поставе.
У една емисија гостино (мислам дека беше некој Бугарски функционер) едноставно стана и си излезе на сред емисија оти не можеше да се доискаже :44:[/quote]Ни една секунда не можам да ги гледам неговите емисии. Ај што не ги остава гостите да одговорат на прашањето, сам нема врска што прашува и зошто го потставува прашањето.

mklion 11-24-2015 10:45 PM

[QUOTE=DedoAleko;163426]mklion здраво-живо, кој си ти? Се надевам располагаш со некои факти да го потврдиш тврдењето дека бројот на албанците во Македонија се движи од 22% до 26% ?
Фактите и константациите за кои се зборуваше во дел од емисијата се изнесени од еминентниот Професор д-р Славе Ристески Експерт за Демографија, кој се занимава со оваа проблематика веќе 30 години. Како би рекле по нашки- Му нема рамен во Македонија на тема демографија![/QUOTE]

All of the information I have used to determine how many Albanians are currently living in Macedonia are from the published resources from the Macedonian State Statistical office located here

[url]http://www.stat.gov.mk/PublikaciiPoOblasti_en.aspx[/url]


Everyone in Macedonia knows that its common knowledge that Albanians have more kids on average than Macedonians do. Their total fertility rate is higer than the Macedonian one. Just looking at the published births for 2014 by ethnic affiliation of the mother Albanians made up 33.5% of births:

Total Births by ethnic Affiliation of mother:
Total ........................23596
Macedonians..............12099 (51.3%)
Albanian....................7908 (33.5%)
Turks........................1135
Roma........................1545
Vlac/Srb/Bos/Other.....909

Here are the percentage of births over the last 10 years or so. Albanian Births are at ~33% of total births.

Macedonians

2004: 12.488 (53.5%)
2005: 11.923 (53%)
2006: 11.707 (51,8%)
2007: 11.807 (52%)
2008: 12.254 (53,3%)
2009: 12.490 (52,7%)
2010: 12.658 (52,1%)
2011: 11.544 (50,6%)
2012: 11.995 (50,8%)
2013: 11.550 (49,9%)
2014: 12.099 (51,2%)

Albanians

2004: 7.390 (31.6%)
2005: 7.230 (32,1%)
2006: 7.396 (32,7%)
2007: 7.392 (32,5%)
2008: 7.309 (31,8%)
2009: 7.454 (31,4%)
2010: 7.888 (32,4%)
2011: 7.727 (33,9%)
2012: 8.035 (34,1%)
2013: 8.137 (35,1%)
2014: 7.908 (33,5%)


Primary and Lower secondary school students 2013/14 school year
Total Students of All ethnicities (Mak/Alb/Turk/Srb/Roma/etc) = 190541
Macedonian Students .................104254 54.71%
Albanian Students.......................62188 32.64%

Just this data alone supports that Albanians cannot be below 20% of the population but be able to produce 33.5% of the births in the country. Their Total Fertility rate would be too high and their population in the country would have to be too low. Even in Kosovo (which Albanians in Macedonia most closely represent) the TFR is just at or slightly below 2.1 which is the replacement value for population to hold steady. I feel that currently the TFR for Albanians in Macedonia is at or slightly below 2 or so very similar to Kosovo. The only reason that their population is holding steady is because Births = Deaths + Emigration keeping them at a population of around 440000 on the low end to 470000 on the high end.


Now the good news is that over the last 10 years or so since 2005 there has been a HUGE emigration wave of Albanians (and unfortunately probably Macedonians) leaving the country as shown by this data of primary and secondary school students of Albanian ethnicity. If you look at 2005 up until more recently, the trend after an all time high of 79428 students their numbers have began to plummet (falling 21%) over 10 years to 62660 students. Up until 2005 for the previous 40 years the Albanian student population has only increased and never decreased (when their TFR was really high at around 4-5 TFR). The only explanation for this decrease is emigration as Albanians have more kids on average than Macedonians and technically their student population should be increasing over time rather than decreasing.

Albanian Primary/Lower Secondary School students
1966 41426
1967 43735
1968 47372
1969 50347
1970 53020
1971 54801
1972 59047
1973 63170
1974 64919
1975 67817
1976 69963
1977 71521
1978 73718
1979 74402
1980 75676
1981 75371
1982 76218
1983 76340
1984 76297
1985 76533
1986 76210
1987 75221
1988 74425
1989 72651
1990 72121
1991 69950
1992 69952
1993 70320
1994 71490
1995 72142
1996 73352
1997 74122
1998 76090
1999 ?
2000 75571
2001 76087
2002 75543
2003 75015
2004 74200
2005 79428
2006 77054
2007 74103
2008 71436
2009 69034
2010 65121
2011 64213
2012 62660

Now due to emigration we see that the Albanian Student Population is falling faster than the Macedonian one. Here is a comparison of the Macedonian student population compared to the Albanian one. Macedonia is extremely lucky Albanians are big on Emigration. Had they not been in about 10 years from now it would have been game over.

Macedonian primary school students
2006/2007: 122,016 = 53,4% share of the total
2007/2008: 118,507 = 53,6%
2008/2009: 115,605 = 53,7%
2009/2010: 112,293 = 53,7%
2010/2011: 109,765 = 54,3%
2011/2012: 107,564 = 54,3%
2012/2013: 105,648 = 54.35%

13.4% DECREASE in 7 years

Albanian primary school students
2006/2007: 78,467 = 34,3% share of the total
2007/2008: 75,141 = 34,0%
2008/2009: 72,570 = 33,7%
2009/2010: 69,922 = 33,4%
2010/2011: 66,156 = 32,7%
2011/2012: 65,085 = 32,8%
2012/2013: 63,483 = 32,71%

19.1% DECREASE in 7 years

George S. 11-25-2015 05:27 AM

Mk lion welcome .If that's the case that is indeed good news for Macedonia.Huge numbers of young Albanians leaving to go abroad.They have been trying to come back and to falsify the census.Albanians born abroad have tried to register in Macedonia as if born in Macedonia.Also many have made their money in o/s and have bought money with them.

DraganOfStip 12-07-2015 04:09 AM

Коа сме веќе кај Васко Ефтов, осамнаа фактури од неговата продукција од 3ти овој месец према МРТВ од по преку 200 000 денари за некаков проект "Крв и мед".
Баш да видеме шо проект ќе биде тоа, знаејќи го Васко сешто може да се очекува...

[IMG]http://revolucionermk.com/wp-content/uploads/2015/12/eftov-produkcija.jpg[/IMG]
[IMG]http://revolucionermk.com/wp-content/uploads/2015/12/eftov-produkcija-1.jpg[/IMG]


All times are GMT -5. The time now is 07:50 PM.

Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
Macedonian Truth Organisation