Macedonians to buy out Egejska Makedonija?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • osiris
    replied
    prolet surely the above is a joke. if its not then it sad and pathetic in its naivety

    Leave a comment:


  • Prolet
    replied
    Phoenix, Do you think our Diaspora can buy out Egejska Makedonija? We'd need billions.

    Leave a comment:


  • Prolet
    started a topic Macedonians to buy out Egejska Makedonija?

    Macedonians to buy out Egejska Makedonija?

    Rogi, What do you think of this idea??

    If the Americans can buy Alaska from the Russians why cant we do the same?

    Makedoncite da ja otkupat Egejska Makedonija!

    Najprvin bi sakal na site chitatelki da im go chestitam vcherashniot Den na zhenata, da im posakam dobro zdravje, berikjet vo rabotata, sloga i ljubov vo brakot (vo zaednicata vo koja zhiveat). Neka e za ubavo i za mnogu godini!
    Vo sabotata vo Melburn se sluchi eden nesekojdneven nastan. Tri makedonski drushtva na edno mesto, zaednichki go proslavuvaa 8 Mart. Socijalniot klub Bitola, Skopskoto socijalno drushtvo i Zhenskata humanitarna organizacija Nadezh, vo Socijalniot klub na FK Preston Makedonija go proslavija Denot na zhenata. Izvonreden poteg na upravite na ovie drushtva koj zasluzhuva da se pozdravi. Namesto tri igranki - edna, i site zaedno da se veselime i da se zabavuvame. Da se nadevame deka kje prodolzhat taka i vo idnina, a nivniot primer kje go sledat i drugite drushtva vo zaednicata.
    Svetot ne prestanuva da roni solzi za grchkite maki i borchot shto go imaat kon nego. Vo edna takva situacija, reagiraa i nekoi Makedonci. "Zoshto ne se organizirame sega i da si go otkupime egejskiot del od Makedonija?", me prashuvashe eden chitatel. Mu kazhav deka predlogot mu e izvonreden i veruvam deka kje bide opshto prifaten. Koga mozhea Amerikancite da ja kupat Aljaska od Rusite, zoshto ne bi mozhele nie da si povratime del od porobenata teritorija. Ne znam kolku kje pobaraat Grcite za kvadraten metar, no stanuva zbor za retka mozhnost da si ja spoime rasparchenata Makedonija. Mnogumina strahuvaat i da pomislat na obedinuvanje, no zatoa ne e mal brojot na tie shto sonuvaat da se napijat kafe vo Solun kako prestolnina na drzhavata.

    Vash,
    Ljupcho Stankovski

Working...
X