vic na denot- Рециклирање

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts
 • Sv. Nikola
  Junior Member
  • Sep 2008
  • 43

  vic na denot- Рециклирање


  Си седел некој Македонец во некој локал во Битола и си појадувал тост со маргарин и мармалад кога до него седнал некој Грк кој џвакал мастика. Македонецот го игнорирал но сепак гркот почнал да зборва:
  - Еј, вие тука јадите цел леб за појадок ?
  - Да.
  Гркот направил балонче со мастиката и гордо продолжил:
  - Ние не. Јадeме само пола. Останатото го фрламе во корпи за рециклирање и после ви го пуштаме тука во форма на леб за тост.
  Македонецот си поќутел. Но гркот упорен продолжил:
  - Вие тука го јадeте целиот мармалад?
  - Да. - рекол македонецот.
  - Ние не. Ние во Грција јадиме свежо овошје. Сите остатоци ги фрламе во канти за рециклирање и ви ги пуштаме тука во форма на мармалад.
  На македонецот му пукнал филмот и го прашал гркот:
  - Вие ебeте долу во Грција?
  - Па се разбира. - рекол гркот.
  - И што им правите на кондомите по сексот? - прашал македонецот
  - Па ги фрламе, нормално. - одговорил гркот.
  На тоа Македонецот му рекол:
  - Ние не! Тука во Македонија ги фрламе во корпа ги рециклираме и после ви ги пуштаме во Грција во форма на мастики.
 • DedoAleko
  Member
  • Jun 2009
  • 969

  #2
  ova retro malku :P
  Q:kako sednuvat 4 "grci" na eden stol?
  A:go vrtat stolot naopaku!

  Comment

  Working...
  X