Dali Albancite se pod 20 procenti!?

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts
 • DedoAleko
  Member
  • Jun 2009
  • 969

  Dali Albancite se pod 20 procenti!?

  Link:
  Vo Centar: Dali Albancite se pod 20 procenti?!
 • Vangelovski
  Senior Member
  • Sep 2008
  • 8533

  #2
  Seriously, putting the topic aside, Eftov is one of the most annoying pricks I've ever seen. He really only likes the sound of his own voice. I don't think he's ever asked a question because he wants an answer, he asks questions purely for the sake of it. Rather than listening to the response and digging in deeper, he just keeps popping out random crap before the interviewee even has a chance to open his mouth.
  If my people who are called by my name will humble themselves and pray and seek my face and turn from their wicked ways, I will hear from heaven and will forgive their sins and restore their land. 2 Chronicles 7:14

  The Revolution was in the minds and hearts of the people; a change in their religious sentiments, of their duties and obligations...This radical change in the principles, opinions, sentiments, and affections of the people was the real American Revolution. John Adams

  Comment

  • mklion
   Member
   • Jun 2014
   • 100

   #3
   The Albanians unfortunately are not below 20%. I have completed an analysis from the Macedonian state statistical publications from the following information I have realized that the percentage of the Albanians currently in Macedonia is hovering from a low of 22% to a high of 26%. This will give the Albanians a number of approximately 440-470000 citizens.

   The good news however is that their numbers in the future will decrease due to emigration. Over the past 10 years A LOT of Albanians have emigrated abroad and their current TFR birth rate is at or below 2.1 in Macedonia at this time. Also in the larger Albanian dominated municipalities births are slowing down as the Albanians are becoming more industralized

   Comment

   • DraganOfStip
    Senior Member
    • Aug 2011
    • 1253

    #4
    Originally posted by Vangelovski View Post
    Seriously, putting the topic aside, Eftov is one of the most annoying pricks I've ever seen. He really only likes the sound of his own voice. I don't think he's ever asked a question because he wants an answer, he asks questions purely for the sake of it. Rather than listening to the response and digging in deeper, he just keeps popping out random crap before the interviewee even has a chance to open his mouth.
    Треба да имаш челични живци да изгледаш до крај негова емисија.
    Само меле цело време, гостите му се сведени на display only кукли пошто самио си го одговоре прашањето шо го поставе.
    У една емисија гостино (мислам дека беше некој Бугарски функционер) едноставно стана и си излезе на сред емисија оти не можеше да се доискаже
    ”A people that elect corrupt politicians, imposters, thieves and traitors are not victims... but accomplices”
    ― George Orwell

    Comment

    • DedoAleko
     Member
     • Jun 2009
     • 969

     #5
     Лично мислам дека емисијата е одлична. Пристапот на Ефтов го сфаќам како негов стил, пристап и начин да испровоцира реакција од соговорникот. Очигледно е дека тоа му успева во повеќе наврати и се надевам ќе продолжи со тоа.

     Originally posted by mklion View Post
     The Albanians unfortunately are not below 20%. I have completed an analysis from the Macedonian state statistical publications from the following information I have realized that the percentage of the Albanians currently in Macedonia is hovering from a low of 22% to a high of 26%. This will give the Albanians a number of approximately 440-470000 citizens.

     The good news however is that their numbers in the future will decrease due to emigration. Over the past 10 years A LOT of Albanians have emigrated abroad and their current TFR birth rate is at or below 2.1 in Macedonia at this time. Also in the larger Albanian dominated municipalities births are slowing down as the Albanians are becoming more industralized
     mklion здраво-живо, кој си ти? Се надевам располагаш со некои факти да го потврдиш тврдењето дека бројот на албанците во Македонија се движи од 22% до 26% ?
     Фактите и константациите за кои се зборуваше во дел од емисијата се изнесени од еминентниот Професор д-р Славе Ристески Експерт за Демографија, кој се занимава со оваа проблематика веќе 30 години. Како би рекле по нашки- Му нема рамен во Македонија на тема демографија!     Originally posted by DraganOfStip View Post
     Треба да имаш челични живци да изгледаш до крај негова емисија.
     Само меле цело време, гостите му се сведени на display only кукли пошто самио си го одговоре прашањето шо го поставе.
     У една емисија гостино (мислам дека беше некој Бугарски функционер) едноставно стана и си излезе на сред емисија оти не можеше да се доискаже


     Драган тој „некој" бугарски фукционер што Ефтов сакаше да го испровоцира е Божидар Димитров. Димитров е поранешен министер без ресор и службеник во Бугарските тајни служби, со главна задача ништење на се' што е Македонско.
     Автор е и на книгата "The Ten Lies of Macedonism" каде се обидува да дескредитира се' што е македонско. Како Македонец треба подобро да ги знаеш душманите на Македонија.

     Comment

     • DraganOfStip
      Senior Member
      • Aug 2011
      • 1253

      #6
      Originally posted by DedoAleko View Post
      Драган тој „некој" бугарски фукционер што Ефтов сакаше да го испровоцира е Божидар Димитров. Димитров е поранешен министер без ресор и службеник во Бугарските тајни служби, со главна задача ништење на се' што е Македонско.
      Автор е и на книгата "The Ten Lies of Macedonism" каде се обидува да дескредитира се' што е македонско. Како Македонец треба подобро да ги знаеш душманите на Македонија.
      Не се сеќавам точно кој беше,можеби е бил и он, крај краева најмалку е битно кој бил.
      Туку веќе коа викаш гостин у емисија (без разлика кој) културно е коа му поставеш прашање да го оставеш да го одговоре у целост,нели?
      Васко како унапред да има спремано неколку подпрашања и свои теории и тези, и кога и да сака другио да образложе нешто он го сече у корен и сам си го одговоре прашањето.
      Епа која е поентата да викаш гостин ако не си спремен да го ислушаш?
      Најискрено Васко како новинар го имам пратено од поодамна и беше човек на место,ако не и еден од најдобрите новинари (уште коа имаше независни новинари,а не СДСовски и ДПМНЕовски потрчковци и пропагандисти како шо е случај со најголем дел самонаречени новинари сега).
      Ама со тек на време (дали почна да снемува теми или не знам) се повеќе почна да забегува по некакви теории на заговор и почна да праве емисии буквално за се шо му текне.
      Типчето може комотно да креира македонски верзии на "Зона на самракот".
      Тука веќе губе секаков кредибилитет кај мене.
      Шо викат, "само Чак Норис успеал да заврше реченица у интервју со Васко Ефтов"
      ”A people that elect corrupt politicians, imposters, thieves and traitors are not victims... but accomplices”
      ― George Orwell

      Comment

      • Vangelovski
       Senior Member
       • Sep 2008
       • 8533

       #7
       Originally posted by draganofstip View Post
       Треба да имаш челични живци да изгледаш до крај негова емисија.
       Само меле цело време, гостите му се сведени на display only кукли пошто самио си го одговоре прашањето шо го поставе.
       У една емисија гостино (мислам дека беше некој Бугарски функционер) едноставно стана и си излезе на сред емисија оти не можеше да се доискаже
       Ни една секунда не можам да ги гледам неговите емисии. Ај што не ги остава гостите да одговорат на прашањето, сам нема врска што прашува и зошто го потставува прашањето.
       If my people who are called by my name will humble themselves and pray and seek my face and turn from their wicked ways, I will hear from heaven and will forgive their sins and restore their land. 2 Chronicles 7:14

       The Revolution was in the minds and hearts of the people; a change in their religious sentiments, of their duties and obligations...This radical change in the principles, opinions, sentiments, and affections of the people was the real American Revolution. John Adams

       Comment

       • mklion
        Member
        • Jun 2014
        • 100

        #8
        Originally posted by DedoAleko View Post
        mklion здраво-живо, кој си ти? Се надевам располагаш со некои факти да го потврдиш тврдењето дека бројот на албанците во Македонија се движи од 22% до 26% ?
        Фактите и константациите за кои се зборуваше во дел од емисијата се изнесени од еминентниот Професор д-р Славе Ристески Експерт за Демографија, кој се занимава со оваа проблематика веќе 30 години. Како би рекле по нашки- Му нема рамен во Македонија на тема демографија!
        All of the information I have used to determine how many Albanians are currently living in Macedonia are from the published resources from the Macedonian State Statistical office located here

        The State Statistical Office is specialised and independent organisation within the state administration in the Republic of Macedonia. The basic functions of the institution are collecting, processing and disseminating statistical data about the demographic, social and economic situation of the Macedonian society.        Everyone in Macedonia knows that its common knowledge that Albanians have more kids on average than Macedonians do. Their total fertility rate is higer than the Macedonian one. Just looking at the published births for 2014 by ethnic affiliation of the mother Albanians made up 33.5% of births:

        Total Births by ethnic Affiliation of mother:
        Total ........................23596
        Macedonians..............12099 (51.3%)
        Albanian....................7908 (33.5%)
        Turks........................1135
        Roma........................1545
        Vlac/Srb/Bos/Other.....909

        Here are the percentage of births over the last 10 years or so. Albanian Births are at ~33% of total births.

        Macedonians

        2004: 12.488 (53.5%)
        2005: 11.923 (53%)
        2006: 11.707 (51,8%)
        2007: 11.807 (52%)
        2008: 12.254 (53,3%)
        2009: 12.490 (52,7%)
        2010: 12.658 (52,1%)
        2011: 11.544 (50,6%)
        2012: 11.995 (50,8%)
        2013: 11.550 (49,9%)
        2014: 12.099 (51,2%)

        Albanians

        2004: 7.390 (31.6%)
        2005: 7.230 (32,1%)
        2006: 7.396 (32,7%)
        2007: 7.392 (32,5%)
        2008: 7.309 (31,8%)
        2009: 7.454 (31,4%)
        2010: 7.888 (32,4%)
        2011: 7.727 (33,9%)
        2012: 8.035 (34,1%)
        2013: 8.137 (35,1%)
        2014: 7.908 (33,5%)


        Primary and Lower secondary school students 2013/14 school year
        Total Students of All ethnicities (Mak/Alb/Turk/Srb/Roma/etc) = 190541
        Macedonian Students .................104254 54.71%
        Albanian Students.......................62188 32.64%

        Just this data alone supports that Albanians cannot be below 20% of the population but be able to produce 33.5% of the births in the country. Their Total Fertility rate would be too high and their population in the country would have to be too low. Even in Kosovo (which Albanians in Macedonia most closely represent) the TFR is just at or slightly below 2.1 which is the replacement value for population to hold steady. I feel that currently the TFR for Albanians in Macedonia is at or slightly below 2 or so very similar to Kosovo. The only reason that their population is holding steady is because Births = Deaths + Emigration keeping them at a population of around 440000 on the low end to 470000 on the high end.


        Now the good news is that over the last 10 years or so since 2005 there has been a HUGE emigration wave of Albanians (and unfortunately probably Macedonians) leaving the country as shown by this data of primary and secondary school students of Albanian ethnicity. If you look at 2005 up until more recently, the trend after an all time high of 79428 students their numbers have began to plummet (falling 21%) over 10 years to 62660 students. Up until 2005 for the previous 40 years the Albanian student population has only increased and never decreased (when their TFR was really high at around 4-5 TFR). The only explanation for this decrease is emigration as Albanians have more kids on average than Macedonians and technically their student population should be increasing over time rather than decreasing.

        Albanian Primary/Lower Secondary School students
        1966 41426
        1967 43735
        1968 47372
        1969 50347
        1970 53020
        1971 54801
        1972 59047
        1973 63170
        1974 64919
        1975 67817
        1976 69963
        1977 71521
        1978 73718
        1979 74402
        1980 75676
        1981 75371
        1982 76218
        1983 76340
        1984 76297
        1985 76533
        1986 76210
        1987 75221
        1988 74425
        1989 72651
        1990 72121
        1991 69950
        1992 69952
        1993 70320
        1994 71490
        1995 72142
        1996 73352
        1997 74122
        1998 76090
        1999 ?
        2000 75571
        2001 76087
        2002 75543
        2003 75015
        2004 74200
        2005 79428
        2006 77054
        2007 74103
        2008 71436
        2009 69034
        2010 65121
        2011 64213
        2012 62660

        Now due to emigration we see that the Albanian Student Population is falling faster than the Macedonian one. Here is a comparison of the Macedonian student population compared to the Albanian one. Macedonia is extremely lucky Albanians are big on Emigration. Had they not been in about 10 years from now it would have been game over.

        Macedonian primary school students
        2006/2007: 122,016 = 53,4% share of the total
        2007/2008: 118,507 = 53,6%
        2008/2009: 115,605 = 53,7%
        2009/2010: 112,293 = 53,7%
        2010/2011: 109,765 = 54,3%
        2011/2012: 107,564 = 54,3%
        2012/2013: 105,648 = 54.35%

        13.4% DECREASE in 7 years

        Albanian primary school students
        2006/2007: 78,467 = 34,3% share of the total
        2007/2008: 75,141 = 34,0%
        2008/2009: 72,570 = 33,7%
        2009/2010: 69,922 = 33,4%
        2010/2011: 66,156 = 32,7%
        2011/2012: 65,085 = 32,8%
        2012/2013: 63,483 = 32,71%

        19.1% DECREASE in 7 years
        Last edited by mklion; 11-24-2015, 10:54 PM.

        Comment

        • George S.
         Senior Member
         • Aug 2009
         • 10116

         #9
         Mk lion welcome .If that's the case that is indeed good news for Macedonia.Huge numbers of young Albanians leaving to go abroad.They have been trying to come back and to falsify the census.Albanians born abroad have tried to register in Macedonia as if born in Macedonia.Also many have made their money in o/s and have bought money with them.
         "Ido not want an uprising of people that would leave me at the first failure, I want revolution with citizens able to bear all the temptations to a prolonged struggle, what, because of the fierce political conditions, will be our guide or cattle to the slaughterhouse"
         GOTSE DELCEV

         Comment

         • DraganOfStip
          Senior Member
          • Aug 2011
          • 1253

          #10
          Коа сме веќе кај Васко Ефтов, осамнаа фактури од неговата продукција од 3ти овој месец према МРТВ од по преку 200 000 денари за некаков проект "Крв и мед".
          Баш да видеме шо проект ќе биде тоа, знаејќи го Васко сешто може да се очекува...


          ”A people that elect corrupt politicians, imposters, thieves and traitors are not victims... but accomplices”
          ― George Orwell

          Comment

          • George S.
           Senior Member
           • Aug 2009
           • 10116

           #11
           You get a different picture because of the roughting.I wonder if the albanians are really what they say. .
           "Ido not want an uprising of people that would leave me at the first failure, I want revolution with citizens able to bear all the temptations to a prolonged struggle, what, because of the fierce political conditions, will be our guide or cattle to the slaughterhouse"
           GOTSE DELCEV

           Comment

           • Skolovranec
            Junior Member
            • Mar 2017
            • 52

            #12
            Колку да знаете, се користат починати лица и лица се уште надвор од МК (кои не се ни вратиле за да обноват државјанство и сл.) а гласаат и им се дозволило да гласаат. Фантомските гласачи заради што и започна таканаречената криза, испадна дека 90% од нив се албанци надвор од МК.

            Не да се под 20%, чисто се сомневам и да се 15%. Едвај 12% би им дал. Со оглед на иселувањето, бројката ќе се намалува се уште (и мислам дека затоа се врти националистичката карта кај нив, за да ги задржат младите и да прогураат некои чекори што водат поблиску до понатамошна албанизација на државава).
            Anti-EU Pro-Guns National-Libertarian Trekkie Minarchist
            Anti-NATO Pro-United MK Agnostic Secularist Magick Occultist
            Anti-UN Pro-Military Meritocratic Integrationist Altruistic Socio-Darwinist
            Anti-Globalist Pro-Choice Intellectual Pirate Spiritual Vagabond

            Comment

            • mklion
             Member
             • Jun 2014
             • 100

             #13
             Originally posted by Skolovranec View Post
             Колку да знаете, се користат починати лица и лица се уште надвор од МК (кои не се ни вратиле за да обноват државјанство и сл.) а гласаат и им се дозволило да гласаат. Фантомските гласачи заради што и започна таканаречената криза, испадна дека 90% од нив се албанци надвор од МК.

             Не да се под 20%, чисто се сомневам и да се 15%. Едвај 12% би им дал. Со оглед на иселувањето, бројката ќе се намалува се уште (и мислам дека затоа се врти националистичката карта кај нив, за да ги задржат младите и да прогураат некои чекори што водат поблиску до понатамошна албанизација на државава).
             Unfortunately they are not under 20%. Its impossible for them to be under 20% due to the following factors

             1. In Macedonia Albanians have 7500 births per year. Out of 23000 people born in the country (12000 being Macedonians) they make up around 32% of all briths
             2. The Albanians have around 32% of all school age children in primary and lower secondary schools (grade 1-8)
             3. In every election they cast around 240000 votes and this has not changed since independence (although this can be manipulated with fake voters)

             They currently make up 22% on the low end to 27% on the high end giving a number of around 470000 Albanians living in the country.

             The only good trend is that they are emigrating en mass out of the country. Approximately 4500 Albanians emigrate from Macedonia every year. In my opinion this is why the Albanians are trying to fight to make the country Bi-national as that way they do not have to have a certain quota in order to be guaranteed rights. The only good thing Macedonians did with the Ohrid Framework Agreement was attach a percentage stipulation for rights.
             Last edited by mklion; 07-16-2017, 12:38 PM.

             Comment

             Working...
             X