Makedonska Nacija

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts
 • DedoAleko
  Member
  • Jun 2009
  • 969

  Makedonska Nacija

  MAKEDONSKA NACIJA
  Иницијатива на Македонско-турското здружение Мустафа Кемал Ататурк

  Моето име е Македонија

  Почитувани пријатели, разочарани и гневни на последниот Извештај на ЕУ за напредокот на Македонија, во кој НИТУ ЕДНАШ не е споменато уставното име Македонија ниту пак придавката МАКЕДОНСКИ, предлагаме на меилот на шефот на кабинетот на Штефан Фуле ([email protected]), сите ние, жители на Република Македонија да му пратиме илјадници пораки со реченицата>

  Мојата држава се вика Македонија, нашиот јазик е македонски. Моето име е Македонија!!!

  Предлагаме оваа реченица да ја напишете на македонски јазик и кирилско писмо.
  За да имаме евиденција колку пораки сте пратиле, Ве молиме истата порака да ја пратите и на нашиот меил>

  [email protected]

  Се надеваме дека оваа иницијатива ќе добие поддршка од граѓаните, политичките партии, невладините организации.
Working...
X