Летната Школа по Македонски јазик

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts
 • Risto the Great
  Senior Member
  • Sep 2008
  • 15659

  Летната Школа по Македонски јазик

  Почитувани!

  Ве известуваме дека Летната Школа по Македонски јазик наменета за деца потомци на иселениците од Македонија, со цел изучување на македонскиот јазик која Агенцијата за иселеништво годинава ќе ја организира по трети пат, ќе се одржи во периодот од 25-30 јули 2010 година.

  Сместувањето на учениците и одржувањето на настава ќе биде во хотелот Конгресен Центар Охрид и ќе чини 29 евра дневно за двокреветна соба со цел пансион. Трошоците за сместувањето ќе бидат на сметка на самите учесници, а Агенцијата за иселеништво ќе ги сноси трошоците за наставниците кои ќе ја водат наставата.
  На Летната Школа учество можат да земат сите заинтересирани, без претходна селекција и без ограничување во возраста.

  Ве молиме присуството да го пријавите на интернет адресата на Агенцијата за иселеништво:

  e-mail:[email protected]

  Благодариме за соработката  Google Translate:

  We know that the Summer School on Macedonian language designed for children, descendants of the Diaspora in order to study the Macedonian language Emigration Agency for the year to organize the third time, will be held between 25 to 30 July 2010.

  Placement of students and maintenance of instruction will be in Hotel Congress Centre Ohrid and will cost 29 euros per day for double room with board order. The cost of accommodation will be at the expense of the participants themselves, and Immigration Agency will bear the costs for teachers who will lead the teaching. The "Summer School" participation can take anyone interested without previous selection without age limit.

  Please log in to the presence of the Internet address of the Agency for Emigration:

  e-mail: [email protected]

  Thanks for your cooperation
  Risto the Great
  MACEDONIA:ANHEDONIA
  "Holding my breath for the revolution."

  Hey, I wrote a bestseller. Check it out: www.ren-shen.com
Working...
X