da that's agood one hahahah
Macedonian Humour
Collapse
X
-
"Ido not want an uprising of people that would leave me at the first failure, I want revolution with citizens able to bear all the temptations to a prolonged struggle, what, because of the fierce political conditions, will be our guide or cattle to the slaughterhouse"
GOTSE DELCEV
-
-
da hahaha heh he"Ido not want an uprising of people that would leave me at the first failure, I want revolution with citizens able to bear all the temptations to a prolonged struggle, what, because of the fierce political conditions, will be our guide or cattle to the slaughterhouse"
GOTSE DELCEV
Comment
-
-
Во бракот треба да се знае кој ја врти антената ,а кој вика " добро еее " ! : )
----------------------------------------------------------------------------------------
Збора две тетовчанке:
-Што ти поклони муж ти за 8ми Март?
-Го гледаш оној плав Мерцедеса?
-Да!
-Епа иста таква боја тенџере...!Last edited by DedoAleko; 03-08-2014, 10:13 AM.
Comment
-
-
Стравот на Атина од овој Македонец одел до таму што го нарекле „Страшниот Чакаларов“ „гркоубиец“ и „крвожеден комитаџија“.
„Ако знам дека тука тече една капка грчка крв, јас сега би ја отсекол целата рака и би ја фрлил в море.“ Васил Чакаларов
Comment
-
-
very funny Lavce.
What a time waster! I watched so many of them.Risto the Great
MACEDONIA:ANHEDONIA
"Holding my breath for the revolution."
Hey, I wrote a bestseller. Check it out: www.ren-shen.com
Comment
-
-
Друго објаснување за Македонски термини
МАРИХУАНА: Трева која носи повеќе среќа од детелина со 4 листа.
КРАЈ НА СВЕТ: Настан кој, сега веќе традиционално, се одржува на секои 3-4 години.
КЛАУСТРОФОБИЈА: Страв од затворен простор. Тргаш накај кафана и одеднаш те фаќа страв да не е затворена.
ВЕШТАЧКА ИНТЕЛИГЕНЦИЈА: Плавуша се фарба црна
ЕТНО КУЌА: Типична куќа во Македонија без струја, вода и телефон, исклучени поради неплатени сметки.
МАЖ: Битие способно да се одвикне од млеко, но не и од цицка.
13та ПЛАТА: Плата која ја добиваш после 20 месеци работа кај приватњак.
КУЧЕ: Месојед, но во Македонија и ЛЕБојед
СМЕНА НА ГЕНЕРАЦИЈА: Кога на бандера старите некролози ги покриваат со нови.
КЛУПА ЗА РЕЗЕРВНИ ИГРАЧИ: Клупа на гробишта која ја окупитаат старите бабички за задушници.
ДОВЕРБА: Кога од службен пат, ненајавен и се враќаш дома на жената.
ПОГРЕБ: Конечен триумф на гравитацијата
ЛОПОВ: Личност која не се сложува со моменталниот распоред на материјалните добра.
ВДОВЕЦ: Човек кој го преживеал бракот.
Comment
-
-
Ha.ha very funny."Ido not want an uprising of people that would leave me at the first failure, I want revolution with citizens able to bear all the temptations to a prolonged struggle, what, because of the fierce political conditions, will be our guide or cattle to the slaughterhouse"
GOTSE DELCEV
Comment
-
Comment