МАКЕДОНЦИТЕ ВО АЛБАНИЈА ГО ПРОСЛАВИЈА БО

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts
 • Vesnik Makedonium
  Junior Member
  • Dec 2012
  • 12

  МАКЕДОНЦИТЕ ВО АЛБАНИЈА ГО ПРОСЛАВИЈА БО

  МАКЕДОНЦИТЕ ВО АЛБАНИЈА ГО ПРОСЛАВИЈА БОЖИЌ

  Големиот христијански празник Божиќ, денот на Христовото раѓање се прослави меѓу православните Македонци во Албанија.
  Во духот на македонските обичаи и традиции, разменувајки желби за здравје, среќа, мир и благосостојба, голем број Македонци присуствуваа во црквите во Мала Преспа, Голо Брдо, Врбник, како и во градовите Корча, Билишта, Поградец, Елбасан и Тирана.
  Македонците во с.Врбник и во градот Билишта го прославија Божиќ на 25 декември, додека во Билишта, Македонците организираа прослава по повод Божиќ.
  Како и секоја година и ова година за Божиќ, Македонците од Албанија кој се во емиграција, се вратија во своите родни места и заедно со своите најблиски го прославија Христовото раѓање. (Македониум)


Working...
X