Македонија по трет пат потврдува напредо

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts
 • DedoAleko
  Member
  • Jun 2009
  • 969

  Македонија по трет пат потврдува напредо

  Македонија дефинитивно ја добива третата препорака за старт на преговори со ЕУ. Извори на Канал 5 од Брисел брифираат дека изештајот е готов и дека земјава на 12-ти октомври ја очекува нов позитивен извештај од Европската комисија.

  Во сите 33 поглавја од извештајот ќе се нотира напредок, некаде повеќе некаде помалку.

  Дипломати од Брисел информираат дека и покрај турбулентните случувања годинава земјата оди напред, спротивно на најавите дека може да назадува. Неколку месечниот бојкотот на опозицијата во парламентот и состојбите во новинарството не беа пресудни за да се создаде негативен имиџ за државата. Брисел овие задачи ги остава на земјава сама да ги средува.

  Дипломати за Канал 5 потенцираат дека оваа трета препорака за старт на преговорите за Македонија е клучна. Се создава поголем притисок врз Унијата за да и се дозволи на Македонија да го добие долго очекуваниот датум. Сепак и овој пат останува неизвесно, советот на министри на унијата во декември ќе го има конечниот збор. Новиот извештај дава високи оценки за реформите кои ги спроведува државата. И во овој извешај владата добива високи оценки за начинот како се справува со економската криза

  izvor: http://kanal5.com.mk/default.aspx?mI...&eventId=80934
 • George S.
  Senior Member
  • Aug 2009
  • 10116

  #2
  eho are they to dictate for our name change.
  Last edited by George S.; 10-07-2011, 11:58 AM. Reason: ed
  "Ido not want an uprising of people that would leave me at the first failure, I want revolution with citizens able to bear all the temptations to a prolonged struggle, what, because of the fierce political conditions, will be our guide or cattle to the slaughterhouse"
  GOTSE DELCEV

  Comment

  • ProMKD
   Member
   • Oct 2011
   • 367

   #3
   Препораката за старт на преговори им препорачувам да си ја турат во газот. Што велите дами и господа?
   www.everythingmacedonia.com
   Support tourism to Macedonia!

   Comment

   Working...
   X