Macedonian Truth Forum   

Go Back   Macedonian Truth Forum > Macedonian Truth Forum > General Discussions

Reply
 
Thread Tools
Old 10-04-2010, 01:12 AM   #31
EgejskaMakedonia
Senior Member
 
EgejskaMakedonia's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: Melbourne, Australia
Posts: 1,665
EgejskaMakedonia is on a distinguished road
Default

Here's a great one, what's the third word they say though?

YouTube - Makedonija-spanija,Macedonia vs Spain javi se juzna 12.08.2009
EgejskaMakedonia is offline   Reply With Quote
Old 10-04-2010, 01:50 AM   #32
Bill77
Senior Member
 
Bill77's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: In front of my Lap Top
Posts: 4,547
Bill77 has much to be proud ofBill77 has much to be proud ofBill77 has much to be proud ofBill77 has much to be proud ofBill77 has much to be proud ofBill77 has much to be proud ofBill77 has much to be proud ofBill77 has much to be proud ofBill77 has much to be proud of
Default

Try searching for chants in other sports such as Basketball. It makes no difference which sport if you are downloading the audio to your game.
__________________
http://www.macedoniantruth.org/forum/showthread.php?p=120873#post120873
Bill77 is offline   Reply With Quote
Old 10-04-2010, 01:58 AM   #33
EgejskaMakedonia
Senior Member
 
EgejskaMakedonia's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: Melbourne, Australia
Posts: 1,665
EgejskaMakedonia is on a distinguished road
Default

Thanks Bill, can't belive I didn't even consider that possibility.
I'll have a look around!
EgejskaMakedonia is offline   Reply With Quote
Old 10-04-2010, 02:01 AM   #34
Bratot
Senior Member
 
Bratot's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 2,855
Bratot is on a distinguished road
Default

FC Vardar * А бре Македонче *

А, бре Македонче, каде се спремаш,
борба те чека, борба за слобода,
борба те чека, борба за слобода,
нека разберат клетите ШИПТАРИ,
МАКЕДОНСКО ИМЕ НЕМА ДА ЗАГИНЕ,
нека разберат клетите ШИПТАРИ,
МАКЕДОНСКО ИМЕ НЕМА ДА ЗАГИНЕ !!!

* За скопски Вардар *

За скопски Вардар, песна се ори,
слога го пуши ние сме шампиони,
тапани чукаат, пееме ние,
јадете гомна педери сте вие,
алеале.....

* Напред Вардар *

Напред Вардар, само напред,
таму кај што, играш ти,
било кога, било каде,
сотебе се КОМИТИ....

* Напред Вардар *

Напред Вардар, напред Вардар,
сите во еден глас, Комитите се сотебе,
победувај за нас, оооо.......

* Комити знаме (химната на Комити) *

Комити знаме, на запад веат, и песна пеат,
и песна пеат, знамето наше, во две бои,
црвено црно, на запад стои, црвеното е,
во крвта врела, за Македонски, градови села,
а црното е, за тој што жали, за гоцевите, идеали,
Вардар алеалеалеале.....

* На Велигден *

На велигден сум се заколнал,
на тој голем ден христијански,
за Вардар дека ќе навивам,
и во Исус јас ќе верувам,
за Вардар дека ќе навивам,
и во Исус јас ќе верувам,
толку Комити не сум видел,
што на велигден се собрале,
ајде боже ти ни помогни,
Вардар денес пак да победи,
ајде боже ти ни помогни,
Вардар денес пак да победи.

* Црвено црни *

Црвено, црни ние сме со вас,
нека ве бодри нашиот глас,
напред Вардар нека се ори,
срцево мое за тебе гори,
алее,аооо.....

* Не јас неможам *

Не јас неможам овде да седам,
не јас неможам шиптари да гледам,
дајте ни алкохол сега да пиеме,
а после надвор, ШИПТАРИ да биеме,
але,але.....

* Играј вардаре *

Играј Вардаре ти, играј и победи,
после ќе славиме, а сега ќе пееме,
оооооо........

* На гостувања *

На гостувања, секогаш одиме,
хаос правиме, и аздисуваме,
сите се кријат кога ќе слушнат,
КОМИТИ ЗАПАД одат во напад,
алеале.....

* Сино белите *

Синооо белитеее,
денес ние ќе ги ебемее,
и пеемее и пеемее,
напред Вардаре алее
оооооо........

* Радосен сум *

Радосен сум кога тепам шиптари!
Радосен сум кога ебам бричени!
Радосен сум кога тепам плаво - бели шверцери,
радосен сум кога победуваш ТИ!
Напред Вардаре мој мил,
верен Комита сум твој,
радосен сум кога победуваш ти!

* Стопанската банка *

Стопанската банка ваша,
позлатени детски сни,
девизите ви ги лапна,
умрете педери!
СО ВАШИ ПАРИ,
СКОПЈЕ СЕ ГРАДИ!

* Решил Вардар *

Решил Вардар да се бори, румба баа, румба баа,
прво место да освои, румба баа, румба баа,
на кој му стиска нека дојде, румба баа, румба баа,
стапови ќе јаде овде, румба баа, румба баа,
прашајте ги шиптарите, румба баа, румба баа,
какви беа стаповите, румба баа, румба баа.

* О, вардаре *

О, Вардаре, ЕЈ, ЕЈ,
О, Вардаре, ЕЈ, ЕЈ,
О Вардаре, о вардаре, ЕЈ, ЕЈ,
ти си наша судбинаа,
Јас сум твојот Комита, ЕЈ, ЕЈ.

* Вардаре македонски *

Вардарее Македоонскии, со каакви идеи си тии,
доста беше раазбудиисе, свести се нееспи тии,
не знаеш кој си што си, другиите неезнаат,
срам голем е за теебе, сам да се неезнаеш,
Доста беше раазбудиисе, титула доонеси!
__________________
The purpose of the media is not to make you to think that the name must be changed, but to get you into debate - what name would suit us! - Bratot
Bratot is offline   Reply With Quote
Old 10-04-2010, 02:03 AM   #35
Bratot
Senior Member
 
Bratot's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 2,855
Bratot is on a distinguished road
Default

Дојдовме од сите страни ние за тебе заедно на едно место да те бодриме исток запад север југ се тука со тебе сигурни сме ке победиме
Кренете шалови жолто црвени бакли нека горат нека грмат тапани грла нека ечат заедно сме посилни навиваме за нови победи
Ref: Само за Mакедонија
нека се вејат знамиња
и нека грмат тапани, победнички за тебе Mакедонијо ќе кренам раце [...]
__________________
The purpose of the media is not to make you to think that the name must be changed, but to get you into debate - what name would suit us! - Bratot
Bratot is offline   Reply With Quote
Old 10-04-2010, 02:05 AM   #36
Bill77
Senior Member
 
Bill77's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: In front of my Lap Top
Posts: 4,547
Bill77 has much to be proud ofBill77 has much to be proud ofBill77 has much to be proud ofBill77 has much to be proud ofBill77 has much to be proud ofBill77 has much to be proud ofBill77 has much to be proud ofBill77 has much to be proud ofBill77 has much to be proud of
Default

Quote:
Originally Posted by EgejskaMakedonia View Post
Thanks Bill, can't belive I didn't even consider that possibility.
I'll have a look around!
Thats ok mate.
You should get plenty on the recent euro championship BB on youtube.
I am sure there would be some great chants when Macedonia played Greece last year.

That youtube clip you posted. I often heard that at Preston Makedonia games. It makes the hair on the back of my neck stand up.
__________________
http://www.macedoniantruth.org/forum/showthread.php?p=120873#post120873
Bill77 is offline   Reply With Quote
Old 10-04-2010, 02:12 AM   #37
Bill77
Senior Member
 
Bill77's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: In front of my Lap Top
Posts: 4,547
Bill77 has much to be proud ofBill77 has much to be proud ofBill77 has much to be proud ofBill77 has much to be proud ofBill77 has much to be proud ofBill77 has much to be proud ofBill77 has much to be proud ofBill77 has much to be proud ofBill77 has much to be proud of
Default

One of my favourites By the Preston Makedonia young lads.

Abre Makedonce le le,
kade se spremash,
borba te cheka,
borba za sloboda,
neka razberat,
kletite dushmani,
Makedonsko ime,
nema da zagine.
__________________
http://www.macedoniantruth.org/forum/showthread.php?p=120873#post120873
Bill77 is offline   Reply With Quote
Old 10-04-2010, 02:18 AM   #38
Bill77
Senior Member
 
Bill77's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: In front of my Lap Top
Posts: 4,547
Bill77 has much to be proud ofBill77 has much to be proud ofBill77 has much to be proud ofBill77 has much to be proud ofBill77 has much to be proud ofBill77 has much to be proud ofBill77 has much to be proud ofBill77 has much to be proud ofBill77 has much to be proud of
Default

PRESTON MAKEDONIA VICTORY SONG.


YouTube - Preston MAKEDONIA Victory song against Bulleen
__________________
http://www.macedoniantruth.org/forum/showthread.php?p=120873#post120873
Bill77 is offline   Reply With Quote
Old 10-04-2010, 02:24 AM   #39
Daniel the Great
Senior Member
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 1,084
Daniel the Great is on a distinguished road
Default

Another chant sung by Preston lions Makedonija fans:

Vardarska! Pirinska! Egejska!
cela Makedonija!
samo edna drzava!
samo edna naj mila!
Daniel the Great is offline   Reply With Quote
Old 10-04-2010, 02:25 AM   #40
EgejskaMakedonia
Senior Member
 
EgejskaMakedonia's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: Melbourne, Australia
Posts: 1,665
EgejskaMakedonia is on a distinguished road
Default

Great clip Bill.
Have a look at this one, same victory song but look how much passion they sing it with. I think this is when Preston Makedonia started to bounce back and string a few wins together.

http://www.prestonlions.com/plfc/mul...mfctv_home.php

It's the video under 2010.
EgejskaMakedonia is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
preston, preston lions, preston macedonia, preston makedonia, preston makedonija


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump