Macedonian Truth Forum   

Go Back   Macedonian Truth Forum > Macedonian Truth Forum > News and Politics

Reply
 
Thread Tools
Old 12-02-2020, 06:58 PM   #591
Gocka
Senior Member
 
Join Date: Dec 2012
Location: Ohrid
Posts: 2,304
Gocka has much to be proud ofGocka has much to be proud ofGocka has much to be proud ofGocka has much to be proud ofGocka has much to be proud ofGocka has much to be proud ofGocka has much to be proud ofGocka has much to be proud ofGocka has much to be proud of
Default

Quote:
Originally Posted by VMRO View Post
Minareport neets to be taken with a grain of salt.
That was my thought exactly. It's more than likely fake.
Gocka is offline   Reply With Quote
Old 12-02-2020, 08:24 PM   #592
Carlin15
Senior Member
 
Carlin15's Avatar
 
Join Date: Dec 2017
Location: Canada
Posts: 1,910
Carlin15 has much to be proud ofCarlin15 has much to be proud ofCarlin15 has much to be proud ofCarlin15 has much to be proud ofCarlin15 has much to be proud ofCarlin15 has much to be proud ofCarlin15 has much to be proud ofCarlin15 has much to be proud ofCarlin15 has much to be proud of
Default

What's Buchkovski up toПрофесоре Бучковски, Ви го одземам правото да преговарате со Бугарија во мое име и во име на мојот народ!

Непријатно и дури и тажно е да се узнае дека нашиот Специјален пратеник во преговорите со Бугарија етногенезата на својата нација ја објаснува како чин на создавање во 1944 година, годината кога на заседанието на АСНОМ е создадена македонската држава, а не нацијата.

URL:
https://plusinfo.mk/profesore-buchko...J_OMSr2TvCwZiA

Last edited by Carlin15; 12-02-2020 at 08:28 PM.
Carlin15 is offline   Reply With Quote
Old Today, 05:37 PM   #593
Carlin15
Senior Member
 
Carlin15's Avatar
 
Join Date: Dec 2017
Location: Canada
Posts: 1,910
Carlin15 has much to be proud ofCarlin15 has much to be proud ofCarlin15 has much to be proud ofCarlin15 has much to be proud ofCarlin15 has much to be proud ofCarlin15 has much to be proud ofCarlin15 has much to be proud ofCarlin15 has much to be proud ofCarlin15 has much to be proud of
Default

https://time.mk/c/6fdc6bd6d0/fijasko...-bugarija.html
https://www.24.mk/details/fijasko-vo...a-i-bugarija-1

ФИЈАСКО ВО РАЗГОВОРИТЕ МЕЃУ ИСТОРИСКИТЕ КОМИСИИ НА МАКЕДОНИЈА И БУГАРИЈА

Голема кавга во Комисијата за историски прашања - главниот проблем е придавката македонски. Дводневната средба на македонско бугарските историчари во која сите се крстеа на решение, заврши како тотално фијаско со префрлувања и одрекувања за време на прес конференцијата меѓу двајцата копретседатели Ангел Димитров и Драги Ѓоргиев. Единственото за коешто се согласија и двајцата е дека има нула напредок.

Проблемите продолжиле и во делот на историските личности. Ѓоргиев обвини дека Димитров сака да ги наметне само бугарските тези. Настрада можниот компромис за Гоце Делчев, но се проблематиризаше и цар Самуил во однос како биде интерпретирана неговата улога во учебниците.

Димитров повторно на сцена ја врати Коминтрерната иако не негираше сегашно постоење на македонската нација.

Впечаток е дека денешната средба на некој начин беше минирана. И двете страни настапија со тврди ставови кои веќе ги имаа. Оптимистична е само најавата дека следната недела Комисијата пак ќе се состане онлајн.

Станува се поизвесно дека европската врата за Македонија нема да се отвори овој декември.
Carlin15 is offline   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump