Macedonian Truth Forum

Macedonian Truth Forum (http://www.macedoniantruth.org/forum/index.php)
-   News and Politics (http://www.macedoniantruth.org/forum/forumdisplay.php?f=10)
-   -   Macedonia & Greece: Name Issue (http://www.macedoniantruth.org/forum/showthread.php?t=1556)

Eddie_rebel 02-18-2011 06:49 AM

[QUOTE=Vangelovski;89649]How many of those soldiers accepted the ventilator? Do you know which flag Dostoinstvo, the organisation representing veterans and current soldiers, uses on its Coat of Arms?

How can anyone respect treason? It is the same as asking us to respect the term FYROM. Do you also respect FYROM? If not, why not? What is the difference?

If you're not interested in your own rights, then so be it, but don't try and convince others to ingore theirs.[/QUOTE]

Протести на достоинство

[IMG]http://www.taratur.com/files/17.11braniteli1.jpg[/IMG]

[IMG]http://www.vest.com.mk/WBStorage/Articles/11F93AB3677A614BABA3C08854D79B15.jpg[/IMG]

Војникот го бакнува знамето! Истото знаме кое овде некој толку многу го испоплука

Risto the Great 02-18-2011 07:03 AM

Might as well be kissing the Greek flag.
The sooner Macedonians realise this, the sooner something might change after 15 years of this bullshit.

Serdarot 02-18-2011 08:10 AM

[QUOTE=Risto the Great;89796]Serdarot,
Nie sme narod bez nadezh i zhelbi.
Nie sme slabi i bez ideologia.
Nema pogolemi ili pomali patrioti. Imame patrioti sho znaat za sho se borat, i imame nekoj koi ne znaat ..... no ushte se borat.

Think what you want, but I am positive we will never see a Greek give up their flag or name or territorial aspirations. I wish I could say the same for Macedonians.[/QUOTE]

To sho ti go napisha e defetizam.

Duri ima mladi lugje (slicni na eddie), ima nadezh, a deka ima zelbi jasno e samo po sebe.

Mozi Vie ste slabi i bez ideologija.

NIE, Makedoncite so ne minirame razni inicijativi, makar so nekogas ne se slozuvame 100 % so delovi od tie inicijativi, imame ideologija, a toa e blagosostojbata / dobroto na[B][U] mnozinstvoto[/U][/B] na Makedoncite.

Ako ne znajte za sho se borite, prashajte, ke vi se kazi.

A ako sakate da se borite za dobroto na Makedonskiot Narod, togas slushajte i so ima da kazi i sho misli Makedonecot, namesto da mu kazvate sho treba da misli.

Raznite drugi otvoreni i skrieni navredi i napadi nema da gi komentiram.

Vangelovski 02-18-2011 08:14 AM

[quote=serdarot;89850]a ako sakate da se borite za dobroto na makedonskiot narod, togas slushajte i so ima da kazi i sho misli makedonecot, namesto da mu kazvate sho treba da misli.[/quote]

А ние кој сме?

Vangelovski 02-18-2011 08:18 AM

[quote=Eddie_rebel;89842]Протести на достоинство

Војникот го бакнува знамето! Истото знаме кое овде некој толку многу го испоплука[/quote]

Eddie, start making sense. If you can't address those four points then you need to start considering how illogical your BS has become.

Serdarot 02-18-2011 08:22 AM

Vangelovski, ako me citiras, togas te molam kompletno, znaci [B][U][COLOR="Red"]M[/COLOR][/U][/B]akedonskiot Narod i [B][U][COLOR="Red"]M[/COLOR][/U][/B]akedonecot, bez razlika dali toa e spored gramatikata na Koneski ili ne.

Ako si del od[B][U][COLOR="Red"] M[/COLOR][/U][/B]akedonskiot Narod i si [B][U][COLOR="Red"]M[/COLOR][/U][/B]akedonec, oti uste uporno destrukcija, namesto konstrukcija?

Oti se fakjas inaetchiski na tolkuvanjeto koe go ima eddie za znameto i za negovite graficki resenia, namesto da ja sogledash vazhnosta na faktot sho mladi Makedonci namesto da kukaat deka sme "Narod bez nadezh", se BORAT?

Vi napishav, na nashiot Majchin Jazik:

Ako ne se borat na glavniot front, tuku na nekoe "krilo", ne gi pravi toa predavnici. Borci se, Makedonci, i se borat.

POCHIT za niv, i podrshka, a nikoj ne ti prechi ti da se borish na glavniot front!

Vangelovski 02-18-2011 08:31 AM

[quote=serdarot;89854]vangelovski, ako me citiras, togas te molam kompletno, znaci [b][u][color=red]m[/color][/u][/b]akedonskiot narod i [b][u][color=red]m[/color][/u][/b]akedonecot, bez razlika dali toa e spored gramatikata na koneski ili ne.

Ako si del od[b][u][color=red] m[/color][/u][/b]akedonskiot narod i si [b][u][color=red]m[/color][/u][/b]akedonec, oti uste uporno destrukcija, namesto konstrukcija?

Oti se fakjas inaetchiski na tolkuvanjeto koe go ima eddie za znameto i za negovite graficki resenia, namesto da ja sogledash vazhnosta na faktot sho mladi makedonci namesto da kukaat deka sme "narod bez nadezh", se borat?

Vi napishav, na nashiot majchin jazik:

Ako ne se borat na glavniot front, tuku na nekoe "krilo", ne gi pravi toa predavnici. Borci se, makedonci, i se borat.

Pochit za niv, i podrshka, a nikoj ne ti prechi ti da se borish na glavniot front![/quote]

Јас те разбрав дека ние не сме биле Македонци и поради тоа не сме имале право да "кажваме", туку само да слушаме.

Нема врска кај се бори, но има голема врска за што се бори. Ти и Македонин барем можете да сфатите дека промената на знамето е великопредавсто, иако имате нелогична тенденција да го браните.

Еди уште кажви приказми дека вентилаторот нема врска со привремениот договор (демек не е во категорија на предавство) и дека ние сами сме го одбрале (демек не ни беше наметнато). Тоа е фантазија што нема никаква основа во реалност дирекно од Глигоровистичките лаги.

Serdarot 02-18-2011 09:07 AM

1. Пак погрешно ме цитираш. Македонец и Македонски, а не македонец и македонски.
2. Јас бев на протести ко се смена знамето.
3. Некоја страна понапред напишав дека јас лично нема никогаш да го прифатам „вентилаторот“ за етнички, национален и државен симбол. За да се чувствуваш убо, читај: баш поради то шо го сменавме старото знаме под присила.
4. „вентилаторот“ е постар Македонски Симбол од Сонцето од Кутлеш*
5. Упорно ја тупиш. Си се прашал дека можи грешиш?

Моето „куртон“ и „кодош“ беа намерни, да осетиш како е ко ќе некој те етикетира со етикети кои воопшто немаат врска со тоа кој и шо всушност ти си.

Наместо да се сватат некои работи, СоМ мене ми се заканва со бан (ко да ми е гајле дали ке бидам баниран на форумов или не :)), мене ме опоменва, а во вашето незнаење и неразбирање на некои работи, и покрај бројни апели за „смирвање на топката“, наместо да престаните да бидите деструктивни, упорно прајте опструкција, и се шири дефетизам наместо позитивна енергија и мисла.


За крај, еве ти една слика која пред малку ја побарав, и замисли, ја најдов на блог кај еди :)

[IMG]http://img267.imageshack.us/img267/3090/sunh.gif[/IMG]

Serdarot 02-18-2011 09:12 AM

и, пред да ме прогласиш за глигоровист и рамковист...

Јас лично ќе подржам иницијатива да се врати 16 кракото сонце од Кутлеш како наше Државно Знаме.

Меѓутоа, симболот кој сега ни е знаме, е де факто постар од Сонцето од Кутлеш :)

Vangelovski 02-18-2011 09:20 AM

[quote=Serdarot;89859]1. Пак погрешно ме цитираш. Македонец и Македонски, а не македонец и македонски.[/quote] Нешто се дешава со програмата - јас само стиснав на "quote".

[quote=Serdarot;89859]
4. „вентилаторот“ е постар Македонски Симбол од Сонцето од Кутлеш*[/quote] Овие се пуфки.

[quote=Serdarot;89859]5. Упорно ја тупиш. Си се прашал дека можи грешиш? [/quote] За привремениот договор? Не може да е почисто или појасно.

[quote=Serdarot;89859]Моето „куртон“ и „кодош“ беа намерни, да осетиш како е ко ќе некој те етикетира со етикети кои воопшто немаат врска со тоа кој и шо всушност ти си.[/quote] Џабе ти беа - не ни примејчам навреди. Јас ја читам суштината на пораката.

[quote=Serdarot;89859]Наместо да се сватат некои работи, СоМ мене ми се заканва со бан (ко да ми е гајле дали ке бидам баниран на форумов или не :)), мене ме опоменва, а во вашето незнаење и неразбирање на некои работи, и покрај бројни апели за „смирвање на топката“, наместо да престаните да бидите деструктивни, упорно прајте опструкција, и се шири дефетизам наместо позитивна енергија и мисла.[/quote] Не може да има позитивна енергија меѓу два спротивставни мисли.


[quote=Serdarot;89859]За крај, еве ти една слика која пред малку ја побарав, и замисли, ја најдов на блог кај еди :)

[IMG]http://img267.imageshack.us/img267/3090/sunh.gif[/IMG][/quote]
Ова слика ништо не покажува. Не се знае од каде или од кога е тој камен. Besides, this is just a computer image imposed on a photo. Anyone can do that. This image has done the rounds and has been frankly debunked on this forum a number of times.


All times are GMT -5. The time now is 08:50 PM.

Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2023, Jelsoft Enterprises Ltd.
Macedonian Truth Organisation