View Single Post
Old 08-30-2009, 04:57 AM   #3
aristotel
Junior Member
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 1
aristotel is on a distinguished road
Default Македонија на Македонците

Аристотел Нема потреба да се троши енергија во празно, кога се знае оти Бугарите се вестацки народ, а и сите околу нас формирани од големите сили како политицки опции. И ѕатоа денеска во овие држави голем дел на населението се етницки Македонски сите тие го носат во себеси Македонскиот ген. Погледнете и отворите ги очите илјадници тони на матерјали постојат како се формирани вештачките држави на Македонскиот полуостров. Сите со германски кралеви Грција со Ото Први, Бугарија со Фердинанд Први и Албанија со Фон дер вејд. Нетреба да верувате се оноа сто фалсификаторите пишувале ѕа историјата тие немале од каде да им направат историја на вестацките ново формирани држави и мораа да посегнат по нашата Македонска така да целата историја ја исфалсификуваа. И затоа немој да се плашите после 200 годишно тешко ропство Македонците успеавме да се ослободиме и пак да ја воскрснеме Македонската држава. Иако 200 години не убивааја масовно мачеа силуваа, палеа, масакрираа и еден од нај големи невидени геноцид е направен врз оние кои се изјаснуваа оти се Македонци. Сететесе на илинден кога Вестачката држава грција ѕа првпат се здоби со Македонската територија и вршејки невиден геноцид врз македонското население. Треба давие познато оти во 1912 година 1.7000 000 илјади македонци зивееа на територијата кои тие ја окупираа. Каде се овие Македонци тоа е насата задаца овие прашанја да им ги поставиме на европа и светот.Што е направено со овие Македонци. Ослободителната војна во егејска Македонија каде илјадници Македонци ке бидат убивани само поради што грција знаеше оти ќе има проблем со големото македонско население и по совет и подршка на големите сили Англија, Русија и Америка ги протераа македонците од своите огништа. Масовни убивања паленја на села и градови невиден геноцид врѕ Македонците а никој не се сетува зашто македонците ги раселија низ целиот свет кога Вардарска Македонија беше само преку една граница. Сите овие прашања треба да ги обработиме и на целиот свет треба да им кажиме оти знаеме оти тие уште се жедни за македонска крв но ние несме повеке спремни да ја дадеме како што досега ја дававме туку сме спремни да ја браниме.
aristotel is offline   Reply With Quote