PDA

View Full Version : СПИКЕРОТ НА СОБИР ВО АУШВИЦ СО СТАРОТО МАi


Dimko-piperkata
01-28-2010, 04:47 AM
http://www.vest.com.mk/WBStorage/Articles/FD481BC48BF266488B414065A2D8DFBA.jpg

СПИКЕРОТ НА СОБИР ВО АУШВИЦ СО СТАРОТО МАКЕДОНСКО ЗНАМЕ

Домаќините го пречекаа Вељаноски со Вергина

Спикерот Вељаноски на конференцијата во Краков, по повод 65 - годишнината од ослободувањето на концентрациониот логор Аушвиц, во алманахот на учесниците е со сонцето од Вергина, наместо со државното знаме

Македонија со Законот за денационализација и го врати целокупниот имот на еврејската заедница која го имала уште пред Втората светска војна, како и имотите на нашите сограѓани Евреи, кои беа ликвидирани во Треблинка, а немаат правни наследници, рече претседателот на Собранието на Македонија Трајко Вељаноски на симпозиумот "Светот по холокаустот" на Меѓународната конференција во Краков, Полска, по повод 65 - годишнината од ослободувањето на концентрациониот логор Аушвиц.
"Денес во Скопје во завршна фаза е изградбата на Меморијалниот центар посветен на холокаустот на Евреите од Македонија. Тоа ќе биде и центар каде што преку најразлични активности ќе се промовира мултиетничкиот и мултикултурниот живот во Македонија и ќе се промовираат заедништвото, толеранцијата и дијалогот, не само меѓу граѓаните на Македонија, туку и во целиот регион", потенцирал спикерот Вељаноски. Тој во Полска е на покана од организацијата Европски пријатели на Израел.
Спикерот Вељаноски на конференцијата, во алманахот на учесниците е претставен како претседател на Собранието на Република Македонија, но наместо официјалното знаме е ставено старото знаме со сонцето од Вергина.
Ниту Вељаноски ниту грчките учесници не реагирале за сонцето од Вергина.
Македонија во август 1992 година го усвои 16-кракото сонце од Вергина како симбол на државното знаме, како реакција на јунската Лисабонска декларација кога ЕУ донесе одлука со која рече дека никогаш нема да признае независност на држава во која го има зборот Македонија.
Во 1995 година Македонија го смени државното знаме и го исфрли сонцето од Вергина. (Г. Т.)
http://www.vest.com.mk/?ItemID=26D441635BABA34FAF3425D6A97E2F07

:clap::clap::clap:
:tt1: :37:

Bratot
01-28-2010, 07:41 AM
A ne znajs koj e v Krakov :)

sydney
01-29-2010, 06:30 AM
da ve prasham neshto dechki - makedonija mu dava mnogu vnimanije na evrejskoto minato i deneshnata zaednica (i ako e malobrojna). zoshto? dobiva nekakva poddrshka od izrael?

Komita
01-29-2010, 09:36 AM
da ve prasham neshto dechki - makedonija mu dava mnogu vnimanije na evrejskoto minato i deneshnata zaednica (i ako e malobrojna). zoshto? dobiva nekakva poddrshka od izrael?

Zosto masonite i evreite ja kontrolirat Makedonija i nejzinite politicari i lideri se slugi na evreite.
Inace dali e normalno da se iz gradi tolku golem objekt vo sred Skopje kako muzej na evreite na Makedonija.

sydney
01-29-2010, 04:47 PM
izvini komita ama ushte ne mi e jasno kako ja kontrolirat makedonija i od koj prichini

Dimko-piperkata
01-30-2010, 08:38 AM
izvini komita ama ushte ne mi e jasno kako ja kontrolirat makedonija i od koj prichini
so GLOBALIZACIJATA na trgovijata
so PRIVATIZACIJATA na se i seshto

imat samo eden mal kup od super bogati, nimnata religija se pari, sila i pritisok. tie se shto stojat gore nad piramidata...pod nim se razni masonski klubovi koj im se slugi kako site politichari na ovoj svet !